Uw hypotheek

Voor de consument :

Huis verduurzamen met NHG-financiering is voortaan makkelijker

Gepubliceerd: 20 juli 2017 09:54

Voor woningbezitters die energiebesparende voorzieningen via een NHG-hypotheek willen financieren, is dit makkelijker gemaakt.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft de voorwaarden voor het financieren van bijvoorbeeld extra isolatie en zonnepanelen aangepast, meldt de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) donderdag.

Kopers en woningeigenaren hoeven voor de hypotheekaanvraag alleen nog maar een kostenspecificatie van de voorzieningen aan te leveren. Voorheen moesten aanvragers een offerte van de leverancier inleveren.

Het WEW heeft na overleg vastgesteld dat een kostenspecificatie voldoende is om een passende en verantwoorde hypotheek af te geven. Wel wordt, net als nu het geval is, nog achteraf gecontroleerd of het geld daadwerkelijk aan energiebesparende maatregelen is besteed.

Stimuleren

Het Waarborgfonds hoopt met de aanpassing de verduurzaming van woningen te stimuleren. In Nederland bezitten circa 4,4 miljoen huishoudens een eigen woning, waarvan er 1,3 miljoen NHG hebben”, vertelt directeur Beleid en Ontwikkeling Dylan Dresens van het WEW.

“Voor hen en voor alle toekomstige woningeigenaren hebben wij de weg naar energiebesparing met een verantwoorde hypotheek toegankelijker gemaakt.”

Vangnet

NHG is een vangnet voor huizenbezitters die vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer in staat zijn om hun hypotheek te betalen.

Met de hypotheekverstrekker wordt bekeken of de hypotheek weer betaalbaar gemaakt kan worden. Ook kan het fonds eventuele restschulden kwijtschelden.

Meer informatie over investeren in energiebesparende voorzieningen mét NHG?

https://www.nhg.nl/Professional/Energiebesparende-voorzieningen

https://www.nhg.nl/Portals/0/adam/Accordeon/vu4CtasE2k2H6ssvRNpiJA/Text/NHG_Energieboekje_13x17_V4_printable%20versie.pdf